Visie

Wij zijn van mening dat iedereen open moet staan voor de rest van de wereld, elkaar probeert te helpen waar nodig en anderen probeert te inspireren om hetzelfde te doen.

Stichting Discover the World is opgericht vanuit de wens om anderen te helpen en iedereen te stimuleren om hetzelfde te doen. Door nieuwsgierig te zijn en open te staan voor de rest van de wereld kan je je verplaatsen in de ander en zal een ieder graag helpen als de ander dit nodig heeft. Discover the World heeft dan ook als doel om betrokkenheid te creëren voor situaties elders in de wereld, en daarmee tegelijkertijd mogelijkheden te creëren voor de mensen in ontwikkelingslanden op weg naar een betere toekomst. Zolang we allemaal onze ogen openen voor andere culturen zal dat de wereld ten goede komen, en zolang we ons inzetten voor zowel de kwetsbare mensen, dieren als milieu van deze wereld zal dat iedereen gelukkiger maken. Je hoeft je dus niet per se te focussen op ontwikkelingslanden, het kunnen ook projecten om de hoek zijn, zolang het doel maar is om te helpen waar het het meest noodzakelijk is en waar je je betrokken bij voelt. Voor Discover the World ligt de betrokkenheid bij het organiseren van projecten in ontwikkelingslanden in samenwerking met de lokale bevolking. 


Missie

Wij willen mensen de wereld laten ontdekken door duurzame projecten op te zetten in ontwikkelingslanden in samenwerking met de lokale bevolking.

We werken samen met lokale betrouwbare partners om deze missie te realiseren op de meest efficiënte en professionele manier. De lokale bevolking weet het beste wat er ter plaatse nodig is en waar de hulp het meest nodig is, en wij creëren de betrokkenheid voor de projecten met (fondsenwervende) activiteiten. Met onze projecten steunen we zowel de lokale economie als het milieu, en deze duurzame manier van denken en werken maakt de wereld weer een beetje beter. De beste manier om gelukkig te worden is namelijk simpelweg om anderen gelukkig te maken.