Landinformatie Kenia

Locatie

           

Hoofdstad
Nairobi.

Taal
Engels en Swahili.

Tijdsverschil
Vergeleken met Nederland is het in Kenia 2 uur later in de winter en 1 uur later in de zomer.

Geld          
Kenyan Shilling.
Eur 1 is ongeveer KES 110 (Nov 2016).

Visa
Een toeristenvisum is nodig met een Nederlands paspoort. Bij aankomst te verkrijgen voor USD 50 en geldig voor 3 maanden, of aan te vragen via www.visumdienst.com           
 
Inentingen
Vraag na bij de GGD, ook voor malariatabletten  

Verzekeringen
Discover the World kan je hierbij adviseren.

Veiligheid
Met name rondom verkiezingen kan het gewelddadig worden, zoals met de verkiezingen in 2007. Buiten de verkiezingen om kan het er in Nairobi agrressief aan toe gaan, maar is het al en stuk veiliger om rond te lopen dan het geweest is. In de sloppenwijk van Kibera is dit niet verstandig, daarom zal Dream Again (de organisatie ter plaatse) er voor zorgen dat je veilig bij het project aankomt op de YMCA Primary School door het vervoer te regelen.

Klimaat
De Central Highlands, inclusief Nairobi, hebben het meest aangename klimaat van Kenia. Omdat het land precies op de evenaar ligt blijft de gemiddelde temperatuur het hele jaar door zo tussen de 20 – 25 graden. Het noorden is wel heter en warmer in vergelijking met de vochtige kust aan de Indische Oceaan. Er zijn 2 regenperiodes, een korte tussen november/december en een langere van maart tot mei.

Geschiedenis
De oudste menselijke overblijfselen zijn gevonden in de Rift Valley van Oost Afrika. De mensheid lijkt hier dus begonnen te zijn. De meer recente geschiedenis begint met de Britse kolonisatie en de onafhankelijkheid in 1963. Jomo Kenyatta was de eerste president tot z’n dood in 1978. Daniel Arap Moi was z’n opvolger tot 2002. De verkiezingen werden in dat jaar gewonnen door Mwai Kibaki. Kibaki won ook de verkiezingen van 2007, al was niet iedereen het eens over het eerlijke verloop. Hierdoor ontstonden de rellen die uitmondden in heftig geweld. Kofi Annan kwam met de oplossing door tegenkandidaat Raila Odinga tot prime minister te benoemen. Sinds deze nieuwe constructie in april 2008 van kracht is, is het weer relatief veilig in Kenia.