Dream Again, Nairobi

Dream Again is een non-profit organisatie opgericht in Kibera, de op een na grootste sloppenwijk van Afrika. Zij zetten zich in voor de jeugd van Kibera met allerlei activiteiten. Onderdeel hiervan is het vrijwilligerswerk op de YMCA Primary School, waarbij je als vrijwilliger les zal geven en de leraren hierbij kunt assisteren. Na afloop van de lessen (ongeveer van 10.00 – 15.00) wordt er op het terrein van de school met de kinderen gevoetbald en / of getennist.  Tussen de lessen door wordt de lunch op school verzorgd met een traditionele Keniaanse maaltijd van chai, ugali and mandazi’s.

In het YMCA South Nairobi, waar je verblijft op je eigen kamer, begin je elke dag met een westers ontbijt. De lunch (in de weekenden als je niet op school bent) en diner is meestal een afwisseling tussen vlees, kip of vis met rijst of friet. Verder is er een internetcafé aanwezig en wordt vervoer tussen het hostel naar de YMCA Primary School geregeld. Er kan bovendien kosteloos gebruik gemaakt worden van het zwembad bij het YMCA Central. Alle faciliteiten zijn aanwezig om Kenia te ervaren zoals nog maar weinigen hebben gedaan. Waar wacht je nog op!

Project locatie
De sloppenwijk Kibera in Nairobi. Een transfer van het Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi naar de stad duurt ongeveer 30 minuten / 1 uur, afhankelijk van de drukte in het verkeer.

Accommodatie
YMCA South Nairobi
1 of 2 persoonskamer met douche en wc op de kamer. Slaapzak is niet nodig.

Maaltijden
Ontbijt:: Brood, ei, worst, meloen met koffie en thee.
Lunch: Vlees, kip of vis met rijst.
Diner: Variërend, maar meestal zelfde opties als met de lunch.

Project
Les geven op de YMCA Primary School in Kibera en sporten met deze kinderen.
De schoolvakanties zijn in April, Augustus en van half November – begin Januari.

Elektriciteit
Brits stopcontact met 3 pinnen, 240 volt. Het is mogelijk om elektrische apparaten op te laden in het YMCA South.

Internet
Er is een internetcafé aanwezig in het YMCA. De openingstijden zijn ongeveer van 10.30 – 16.00 en soms zelfs tot 19.30. Dit verschilt echter een beetje per dag. Kosten van internet bedragen ongeveer USD 1 per uur.

ATM
Het dichtstbijzijnde pinautomaat is in het centrum van Nairobi. Hier zijn meerdere banken aanwezig en een er van zal ongetwijfeld je pinpas accepteren. Voor de zekerheid is het verstandig om een credit card mee te nemen. Visa wordt bijna door allen banken geaccepteerd. Mastercard een stuk minder, maar hier kun je wel mee terecht bij de KCB Bank.

Min - max leeftijd
16 – geen maximum.

Kosten
Op aanvraag

Wil je vrijwilligerswerk doen in Kenia neem dan contact op door het aanvraagformulier in te vullen of een mail te sturen naar info@discovertheworld.nl, zodat we de beschikbaarheid en prijzen na kunnen vragen