Projecten Malawi

    

Discover the World is actief in Malawi met projecten voor de lokale basisschool in Senga Bay. We hebben de Senga Bay Primary School de afgelopen jaren opgeknapt en uitgebreid, waardoor het aantal kinderen per klas is afgenomen en de leerlingen meer aandacht krijgen. Dit is het onderwijs ten goede gekomen en inmiddels krijgen de kinderen op de Senga Bay Primary School ook te eten vanuit het WFP. Het project staat uitgebreid beschreven in het Senga Bay Primary School project met een fotoverslag.

Nu de Senga Bay Primary School grotendeels is opgeknapt zijn we in 2015 een tweede project begonnen om kinderen van groep 8 van de Senga Bay Primary School door te laten stromen naar de middelbare school. De lagere school in Malawi is namelijk gratis, maar wie daarna naar de middelbare school wil gaan moet schoolgeld betalen. Vaak kunnen (de ouders van) de leerlingen dit helaas niet betalen waardoor ze al op jonge leeftijd niet meer verder kunnen leren. Daarom zijn we het Scholarships project gestart om zo het schoolgeld voor het middelbaar onderwijs te betalen en de leerlingen van de Senga Bay Primary School uitzicht te geven op een betere toekomst. 

Wil je Discover the World graag helpen met het Scholarships Malawi project? Dat kan! Maak nu een bedrag over naar onderstaand rekeningnummer, zodat we ook de komende jaren jaarlijks minimaal 4 kinderen van de Senga Bay Primary School door kunnen laten stromen naar de middelbare school.

Stichting Discover the World
NL02INGB 0006 0976 95
ovv Scholarships Malawi

Alle hulp is welkom om de kinderen van de Senga Bay Primary School te kunnen blijven steunen!