Senga Bay Primary School

Senga Bay ligt aan het Lake Malawi, op ongeveer 2 uur rijden vanuit Lilongwe. In dit plaatsje heeft Discover the World geholpen om de lokale basisschool op te knappen en door de jaren heen is een goede vertrouwensband ontstaan met de headmaster Thomas Ngwira. Ondanks dat er de afgelopen jaren meerdere klaslokalen bij zijn gekomen zijn de 16 klaslokalen nog steeds overvol met soms meer dan 100 kinderen. Vrijwilligers zijn dus meer dan gewenst om de leraren te assisteren bij het lesgeven. Verder is er ruimte om met de kinderen te sporten op het grote zand sportveld naast de school en te zwemmen in het Lake Malawi bij de lodge. In overleg met Thomas is er veel mogelijk!

Project locatie
Vervoer met de auto vanaf het Kamuzu International Airport Lilongwe naar de Mufrasa Backpackers Lodge in Senga Bay duurt ongeveer 2 uur.

Accommodatie
Mufrasa Backpackers Lodge Senga Bay
2 twin rooms
2 double rooms (met uitzicht over het meer)
1 slaapzaal met 3 stapelbedden (met uitzicht over het meer)
Er zijn geen kluisjes aanwezig in de kamers,maar elke kamer heeft een deur met eigen slot. Verder heeft de logde zelf wel een kluis waar waardevolle spullen eventueel bewaard kunnen worden.

Een slaapzak is niet nodig, beddengoed is allemaal aanwezig inclusief een klamboe. Neem wel eigen handdoeken mee!

Maaltijden
Ontbijt (7.30 – 9.00):
- Ei / tomaat/ salade op brood / toast met koffie of thee.
- Of Malawiaanse bonen/aardappel pap.
Lunch (12.00 – 14.00):
- Sandwiches
Dinner (18.30 – 19.30):
- Verschilt dagelijks; verse vis uit het meer, vlees of kip.
(Tijden zijn redelijk flexibel)

Drinken
Fris en bier kan gedurende de gehele dag aan de bar gekocht worden op het terras.

Project
Les geven en sporten (het dagprogramma wordt per groep / vrijwilliger opgesteld).  
Er zijn 3 schoolvakanties: van half december – begin januari, begin april, en van half juli tot eind augustus.

Elektriciteit
Brits stopcontact met 3 pinnen, 240 Volt. Het is mogelijk om elektrische apparaten op te laden in de lodge.  

Internet
Er is een Wifi verbinding aanwezig in de Mufrasa Backpackers Lodge. Deze Wifi verbinding is niet altijd even goed. Als alternatief is er internet aanwezig in het Sunbird Livingstonia Hotel op ongeveer 3km afstand van de Mufrasa Backpackers Lodge en kost tussen de USD 5 – 10 uur.   

ATM
Dichtstbijzijnde pinautomaat is in Salima, op ongeveer 22 km afstand. Slechts sommige banken accepteren pinpassen, dus credit card (Visa) is aan te raden. Wat contant geld meenemen is ook altijd handig en kan eventueel in de kluis in de lodge bewaard worden.

In de buurt
Er zijn 2 kroegen (Marleys Night Club beter dan Aunt Magi, waar het bier goedkoper is en de meer aggressieve jeugd is terug te vinden), verschillende markten en kleine winkeltjes in Senga Bay. 2 km voor de kust en te zien vanaf de Mufrasa Backpacker Lodge ligt Lizard Island waar je goed kunt snorkelen. Een tourtje inclusief lunch kost tussen de USD 40 – 50.

In de omgeving zijn Liwonde NP of Luangwa NP (Zambia, visa verplicht) de beste opties voor wildilife en safari’s. Deze zijn beide te ver weg om op 1 dag te kunnen bezoeken, maar wel goed mogelijk in een lang weekend.

Min - max leeftijd
16 – geen maximum leeftijd. Met families zijn jongere leeftijden ook toegestaan.

Kosten
Op aanvraag

Wil je vrijwilligerswerk doen in Malawi neem dan contact op door het aanvraagformulier in te vullen of een mail te sturen naar info@discovertheworld.nl, zodat we de beschikbaarheid en prijzen na kunnen vragen.