Kernwaarden

Creëer BEWUSTZIJN
Doe het SAMEN
Stimuleer GELUK
Leef DUURZAAM
Werk PROFESSIONEEL

 

Creëer BEWUSTZIJN
We openen de ogen van mensen voor de rest van de wereld door reizen en projecten te organiseren en stimuleren mensen om betrokken te raken en zelf te helpen. De slogan 'Put yourself on the MAP' moet mensen activeren om open minded te gaan reizen en zelf de wereld te ontdekken. Terwijl MAP ook een afkorting is voor hoe mensen Discover the World kunnen ondersteunen:

Met de M van MONEY, om geld te doneren aan onze projecten, lid te worden of een reis te boeken.
Met de A van AWARENESS, om betrokkenheid te creëren en mensen bekend te maken met de visie en missie van Discover the World.
Met de P van PROJECTS, door zelf een project op te zetten of fondsenwerving en promotionele activiteiten voor Discover the World te organiseren.

 

Doe het SAMEN
We werken samen met lokale organisaties en hebben nauwe contacten met lokale coördinatoren. Hierdoor kunnen we op een duurzame manier reizen organiseren en ondersteunen met wat ter plaatse het meest nodig is. We kopen materialen lokaal in en werken met lokale medewerkers. Door samen te werken met lokale coördinatoren combineren we het beste van beide werelden, omdat ze ter plaatse het beste weten welke hulp het meest gewenst is en we hier kunnen proberen de benodigde ondersteuning te krijgen voor wat ter plaatse niet mogelijk is. ´We leven allemaal in dezelfde wereld, maar de wereld is niet hetzelfde voor ons allemaal´. Dus kunnen we simpelweg van elkaar leren en is samenwerken de enige weg naar succes.

 

Stimuleer GELUK
´De beste manier om gelukkig te worden, is anderen gelukkig maken´. Door de ander te helpen zal zowel jijzelf als de ander gelukkiger worden en als we allemaal op deze manier naar de wereld kijken zal iedereen gelukkiger worden. Reizen naar ontwikkelingslanden is een leerzame ervaring, vaak een eye opening experience, en zal tegelijk deze landen beetje bij beetje helpen. De ander helpen is een mooie manier om gelukkig te worden. Dit zal namelijk zowel een positieve verandering opleveren in het leven van de ander als in je eigen leven.

 

Leef DUURZAAM
Door het ondersteunen van onderwijs in ontwikkelingslanden streven we naar een positieve toekomst voor jongeren. Het scholarships project in Malawi past goed in de 'Pay it forward' strategie om te investeren in de jongeren van nu voor een betere toekomst later. Dit zal de jongeren een nieuwe blik op de wereld geven, met de focus op kansen voor een duurzame toekomst in plaats van een toekomst met weinig kansen en waarschijnlijke armoede. Empowerment van lokale gemeenschappen maakt ook deel uit van deze strategie. Als de lokale bevolking hun eigen geld kan verdienen zullen ze weer een belangrijke stap zetten om de cirkel van armoede te kunnen doorbreken. c

Naast de economische kant van duurzaamheid is er ook de ecologische kant. Discover the World maakt mensen bewust om rekening te houden met de omgeving met alles wat ze doen en overeenkomstig te handelen. Duurzaam leven betekent eenvoudigweg het juiste doen voor het milieu en de lokale economie, daarbij zowel rekening houdend met de korte áls lange termijn.


Werk PROFESSIONEEL
Wij werken in nauwe samenwerking met ervaren en betrouwbare partners om de professionaliteit en efficiëntie te maximaliseren. We zijn open en eerlijk tegenover partners, klanten en het publiek. We informeren transparant over onze reizen, projecten en financiën en richten ons op de uitdagingen met een positieve instelling. ‘Alleen positieve mensen kunnen positieve verandering creëren’. Onze positieve instelling en het enthousiasme, het geloof en het vertrouwen in onze producten en elkaar zijn de belangrijkste factoren van onze bedrijfscultuur.