Visie 

Wij zijn van mening dat iedereen open moet staan voor de rest van de wereld, elkaar probeert te helpen waar nodig en anderen probeert te stimuleren om hetzelfde te doen.

Discover the World is begonnen als stichting vanuit de wens om te helpen en anderen te stimuleren om hetzelfde te doen. Door nieuwsgierig te zijn en open te staan voor de rest van de wereld kun je je verplaatsen in de ander. Hierdoor zal wereldwijd meer begrip ontstaan en zal een ieder graag helpen als de ander dit nodig heeft. Discover the World heeft dan ook als doel om met de reizen en projecten betrokkenheid te creëren voor situaties in de rest van de wereld. Daarmee tegelijkertijd mogelijkheden creërend voor mensen in ontwikkelingslanden op weg naar een betere toekomst. Zolang we allemaal onze ogen openen voor andere culturen zal dat de wereld ten goede komen, en zolang we ons inzetten voor zowel de kwetsbare mensen, dieren als milieu van deze wereld zal dat iedereen gelukkiger maken.

Missie

Wij willen mensen de wereld laten ontdekken door wereldwijd projecten op te zetten en reizen te organiseren in samenwerking met de lokale bevolking.

We werken samen met zowel internationale als lokale betrouwbare partners om deze missie te realiseren op de meest efficiënte en professionele manier. De lokale bevolking weet tenslotte het beste wat er ter plaatse te zien en te doen is, en waar de hulp het meest nodig is. Tegelijkertijd creëren wij met onze reizen en projecten de gewenste betrokkenheid. Discover the World steunt op deze manier de lokale bevolking en hoopt daarmee zowel de mensen ter plaatse op weg te helpen naar een betere toekomst als de reiziger de wereld te laten ontdekken. De beste manier om gelukkig te worden is simpelweg om de ander gelukkig te maken.